Hvilke reseptfrie smertestillende medisiner kan jeg bruke når jeg er gravid?

Hvis du trenger å bruke smertestillende midler når du er gravid, anbefaler vi i første rekke at du velger medisiner som inneholder paracetamol. Denne medisinen er blitt brukt i mange år og regnes som trygg for gravide. Oversikt over salgsnavn finner du til høyre.

Det er viktig å ikke ta mer medisin enn det som står i pakningsvedlegget (1-2 tabletter á 500 mg inntil 3 ganger daglig), hvis ikke noe annet er avtalt med legen. Dette gjelder også de som ikke er gravide. Hvis dette ikke hjelper nok på smertene dine, eller du trenger å bruke paracetamol i mer enn én uke sammenhengende, bør du snakke med legen din.

Gravide bør ikke bruke smertestillende og betennelsesdempende medisiner som ibuprofen og diklofenak, med mindre det er avtalt med lege. Oversikt over salgsnavn finner du til høyre.

Årsaken til dette er at:

Hvis du allerede har brukt slike medisiner mens du har vært gravid, kan vi berolige deg med at risikoen for uheldige effekter på barnet i magen er liten.

Fikk du svar på det du lurte på? Hvis ikke, still oss ditt spørsmål her og få personlig svar.Svaret på denne siden gjelder kun behandling med de reseptfrie medisinene som er omtalt i tabellene. Hvis du har spørsmål om andre medisiner, kan du stille oss et spørsmål og/eller snakke med legen din.


Tilbake