Hvilke reseptfrie midler kan jeg bruke mot svangerskapskvalme?

Hos de fleste gravide med svangerskapskvalme forsvinner heldigvis plagene mellom uke 12 og 16 av graviditeten, men hos noen kan kvalmen vare lenger. Vanligvis er det ikke nødvendig å bruke medisiner mot svangerskapskvalme.

Hvis du er plaget med kvalme, kan du prøve følgende råd først:

Hvis svangerskapskvalmen er vanskelig å takle, kan du eventuelt prøve ingefær. Dette kan ha noe effekt på lett kvalme og er trygt å bruke for gravide. Du kan spise ingefær fersk, drikke den i form av te eller ta ingefærkapsler. Mengden ingefærpulver bør ikke overstige 1 gram per døgn.

Hvis du er så plaget av kvalme og brekninger at du får i deg for lite næring eller ikke klarer dine daglige gjøremål, bør du oppsøke lege. Det finnes medisiner som kan hjelpe mot svangerskapskvalme, men da må legen vurdere om det er grunnlag for å gi slik behandling og hvilken behandling som i så fall er best for deg.

Fikk du svar på det du lurte på? Hvis ikke, still oss ditt spørsmål her og få et personlig svar.Svaret på denne siden gjelder kun behandling med de reseptfrie medisinene som er omtalt i tabellene. Hvis du har spørsmål om andre medisiner, kan du stille oss et spørsmål og/eller snakke med legen din.


Tilbake