Hvilke reseptfrie medisiner kan jeg bruke når jeg ammer og har halsbrann?

Ved problemer med halsbrann bør du i første rekke prøve følgende råd:

Hvis dette ikke gir god nok effekt, kan man i tillegg til å følge nevnte råd forsøke reseptfrie lokaltvirkende medisiner. Se faktaramme til høyre for informasjon om virkestoff, virkemåte og salgsnavn. Disse medisinene virker lokalt i magen og blir i svært liten grad tatt opp i kroppen. De vil derfor ikke kunne påvirke barnet ditt.

Om heller ikke det hjelper, kan du prøve famotidin (salgsnavn Pepcid). Famotidin går over i morsmelken i så liten grad at man ikke forventer at barnet blir påvirket, og det er ikke rapportert om uheldige effekter hos barn som følge av mors bruk av famotidin under amming.

Hvis du trenger å bruke medisiner mot halsbrann i mer enn to uker eller om ingen av de nevnte medisinene skulle gi god nok lindring, bør du kontakte lege for å få vurdert hvilken behandling som er best for deg.

Var dette svar på ditt spørsmål? Hvis ikke, still oss ditt spørsmål her og få personlig svar.Svaret på denne siden gjelder kun behandling med de reseptfrie medisinene som er omtalt i tabellene. Hvis du har spørsmål om andre medisiner, kan du stille oss et spørsmål og/eller snakke med legen din.


Tilbake